Expirační paradox tribo-přísad Atomium do nafty, benzínu a oleje

Jak víte z našich jiných článků, hlavní "trik" Atomia je založen na unikátních tribotechnických vlastnostech sotva dvoumikronového prášku minerálu. Surovinu vyrobila sama příroda. Patří mezi serpentinity, které za specifických podmínek vznikly přeměnou ultrabazických hornin. Jejich historie tedy sahá kamsi do posledního eonu prekambria, do doby ještě hluboko před utvářením kontinentů, jak je známe. Jedinečné účinky serpentinitů jako modifikátoru tření byly podrobně zkoumány v devadesátých letech 20. století. V dnešní době usilující o energetické úspory je věnována velká pozornost jak pokročilé technologii jejich zpracování, tak i tribologii jako samostatnému vědnímu oboru.

Můžete tak momentálně získat např. osvědčenou čistící přísadu Atomium A-Prohim SDA Diesel v dávce na celkem 400 litrů nafty a k tomu za polovinu původní ceny tribo přísadu do mechanické převodovky Atomium MGSB s účinkem minimálně na dalších 50 tis. km., a nebo dokonce úplně zadarmo účinný čistič vstřiků a čerpadla vznětových motorů Atomium HPFP 100 ml.

Na citlivou otázku jaký je tedy rozdíl mezi starým a novým Atomiem lze popravdě odpovědět. Rozdíl je v designu přebalu a čísle označujícím, kdy končí "de jure" jeho použitelnost. Silikátové minerály ve skutečnosti neexpirují. Staroegyptské sochy vytvořené ze serpentinitu jsou krásné dodnes.

Náš předvánoční úklid je tak vaší výhodou. Omlouváme se, ale výrobky s datem expirace v listopadu 2022 vám už neprodáme samostatně, přibalujeme je zdarma jako dárek nebo za polovinu ceny k nejoblíbenějším přísadám Atomium. Přitom se jedná o plnohodnotný přípravek s deklarovanými vlastnostmi.

Co najdete usazeno na dně našich lahviček je tedy ze své podstaty opravdu hodně, hodně staré. Podle zákona musí být každý výrobek označen datem použitelnosti. A to i kamenná nanodrť nebo čistý minerální olej v hermeticky uzavřené skleničce. My víme, že vlastnosti našich tribotechnických směsí nepodléhají zubu času, jejich vlastnosti se skladováním nemění. Ale zákon je zákon, datum je datum a na krabičkách je natištěné.

V listopadu děláme pravidelně předvánoční úklid. Přípravky Atomium se sice vyrábí v Čechách, ale prodávají se v mnoha zemích. Do centrálního skladu jsme soustředili naše výrobky, které mají staší design krabiček a také termín expirace až v listopadu 2022. Nabízíme vám je jako součást výhodných balíčků.

Shop.Atomium.cz na Firmy.cz

Aditiva Atomium

Důležité stránky

Články v blogu

ATOMIUM - jízda na plný výkon